کد خبر: 953876
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۲
مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل‌البیت (ع):
کنگره مردمی تولید محتوا به مناسبت چهاردهمین قرن شهادت حضرت علی(ع} کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت چهاردهمین قرن شهادت حضرت علی(ع) در قالب 15 کمیته در اصفهان با هماهنگی کشورهای مختلف جهان اسلام برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان، مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل‌البیت (ع) در جمع اصحاب رسانه به ارائه برنامه‌های ستاد برگزاری چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین (ع) پرداخت و اظهار کرد: حدود 6 ماه قبل ستادی با عنوان «کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع)» باهدف تبیین اهداف و محورهای دین تشکیل شد.

حسین رضازاده گفت : این ستاد شامل 15 کمیته در محورهای مختلف با شرح وظایف متعدد برای کمیته‌ها تدوین و همچنین سبب ایجاد یک بانک اطلاعاتی در فضای مجازی به‌منظور ارائه دانش‌نامه بزرگ امام علی (ع) باهدف جمع‌آوری و انتشارات کتب، پایان‌نامه‌ها، مقالات اجرایی و آثار فرهنگی شده است.

وی ابرازکرد : این 15 کمیته، شامل کمیته شعر آئینی، کمیته هنرهای تجسمی، طراحی و خطاطی، کمیته ائمه جمعه و جماعات، کمیته فرهنگی هنری مساجد، کمیته قرآن و کرسی‌های تلاوت، کمیته نهج‌البلاغه، کمیته مداحان و مرثیه‌خوانان، کمیته مبلغان و سخنران، کمیته تبلیغات شهری و شورا تبلیغات، کمیته شبکه‌های اجتماعی، کمیته آموزش‌ و پرورش، کمیته تولید محتوا و پایگاه اطلاع‌رسانی، کمیته دانشجو و تبلیغات دانشگاهی و کمیته اطلاع‌رسانی و رسانه است.

رضازاده در ادامه تصریح داشت: دبیرخانه این ستاد در مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل‌البیت (ع) قرار دارد و بنا هست از ابتدا ماه مبارک رمضان به مدت 6 ماه علاقه‌مندان در حوزه‌های مختلف آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند و پس‌ از آن، آثار کمیته انتخاب، داوری و مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و از نفرات برتر با اهدا لوح و تندیس، سفر به حرم حضرت علی (ع) و... تجلیل خواهد شد.

مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و نشر معارف اهل‌البیت (ع)همچنین زمان برگزاری کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) در 6 ماه دوم سال و احتمالاً مصادف با میلاد امیرالمؤمنین خواهد بود که متعاقباً زمان آن اعلام خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: آثار ارسالی می‌تواند در حوزه‌های متعددی ازجمله مقاله، هنرهای تجسمی، خطاطی، نگارگری، قلم‌زنی، میناکاری و کلیه محورهای حوزه هنر با مضمون حضرت علی (ع) باشد.

کنگره فرهنگی هنری با محوریت امام علی (ع) بدون محدودیت در قالب آثار ارسالی

در ادامه این مراسم احسان مشکلانی ابراز داشت: این کنگره از نوع کنگره‌های موضوع محور است و همه آثار فرهنگی، هنری با محوریت امام علی (ع) را در برمی‌گیرد، یعنی قالب محدودی برای ارسال آثار در این کنگره وجود ندارد.

دبیر ستاد برگزاری کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) افزود: تولید آثار باهدف ترویج ارزش‌ها و ویژگی‌های شخصیتی امیرالمؤمنین (ع) و تحکیم جایگاه اسطوره‌ای و الگویی ایشان به‌خصوص در کودکان و نوجوانان است.

وی با اشاره به نقش وحدت‌آفرین حضرت علی (ع) در جامعه مسلمین تصریح کرد: با توجه به نقش وحدت‌آفرین حضرت علی (ع) و همچنین اهمیت امور بین‌الملل در جهان اسلام با کشورهایی چون ترکیه، سوریه، اردن، هند، عراق، بحرین، قطر، افغانستان، مصر و الجزایر در حال هماهنگی برای شرکت در این کنگره هستیم که علاقه‌مندی و موافقت اولیه از سوی این کشورها اعلام‌شده است.

مشکلانی با تأکید بر مردمی بودن این رویداد متذکر شد: این کار به‌صورت خودجوش و مردمی در حال انجام است و هدف از مردمی بودن آن این است که با تعویض دولت‌ها و دولتمردان در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، این کار روی زمین نماند.

اصفهان ظرفیت دارد «شهر نهج‌البلاغه دنیا» شود

همچنین علی‌اصغر بیگی در ابتدا سخنرانی خود در خصوص لزوم پرداختن به نهج‌البلاغه اظهار داشت: هم‌زمان با چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین (ع)، امسال هزارمین سال تدوین نهج‌البلاغه توسط سید رضی است، بنابراین در کنار بزرگداشت حضرت علی (ع) باید هزاره سید رضی هم مورد توجه قرار بگیرد، خصوصاً در شهر اصفهان‌که ان شالله با توجه به ظرفیت‌هایی که در خود دارد نام شهر نهج‌البلاغه دنیا را به خود بگیرد.

مدیر موسسه نهج‌البلاغه اصفهان در ادامه اضافه کرد: توجه به نهج‌البلاغه از چند جهت اهمیت دارد چراکه این کتاب، پس از قران کریم منبع دست‌اول اسلامی است و ما باید به سنت امیرالمؤمنین (ع) اعتماد و اقتدا کنیم؛ متن نهج‌البلاغه متن وحدت جامعه مسلمین است چراکه متن امام اول ما شیعیان و خلیفه چهارم برادران اهل سنت است و در بین همه اهل سنت از درجه اعتبار خاصی برخوردار است.

وی یادآور شد: نهج‌البلاغه به تعبیر بزرگان، برادر قرآن و نسخه شفابخش بشر و کتاب حکمت و حاکمیت است و درمان بسیاری از بیماری‌هایی که بشر کنونی به آن گرفتارشده در نهج‌البلاغه است، به‌خصوص برای نظام جمهوری اسلامی که مبنا آن بر اساس حکومت علوی است.

بیگی افزود: یکی از مسائلی که حضرت علی (ع) بر آن تأکید دارند این است که در جامعه تبعیض نباشد و این یعنی فرهنگ علوی در مقابل تبعیض است چراکه حق مشتبه شده و بسیاری دچار گمراهی می‌شود و محصول آن می‌شود انسان‌های مریض‌دل که از مسیر واقعی منحرف شده‌اند، بنابراین اخلاق، بقا و همچنین دلیل زوال حاکمیت در نهج‌البلاغه است.

مدیر موسسه نهج‌البلاغه استان اصفهان در ادامه به بیان برنامه‌های کمیته نهج‌البلاغه در ستاد برگزاری کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) و همچنین موسسه نهج‌البلاغه در استان اصفهان پرداخت و عنوان داشت: فعالیت‌های این موسسه در حوزه‌های متعددی ازجمله دانشگاهیان است به‌طوری‌که دانشگاه اصفهان به‌عنوان یک منبع قوی برای متون نهج‌البلاغه است و بیش از هزار کتاب، پایان‌نامه و مقاله پیرامون نهج‌البلاغه در این دانشگاه وجود دارد.

وی بیان داشت: در حوزه‌های علمیه اصفهان، کرسی نهج‌البلاغه به‌عنوان درس رسمی آغازشده است که این درس هنوز در دیگر حوزه‌های علمیه تدریس نشده است و همچنین این موسسه سعی دارد اگر قرار است مطلبی از سوی ائمه جمعه و جماعات مطرح می‌شود، دارای اثرگذار لازم باشد همچنین آشنایی با نهج‌البلاغه در فضای مجازی و جوانان، اصناف، کسبه، تجار و مشاغل مختلف ازجمله حرکت‌هایی است که از سوی این موسسه به‌منظور تبیین و گسترش نهج‌البلاغه صورت گرفته است.

دانشگاه صنعتی اصفهان سه برنامه ملی انجام خواهد داد

جعفر عمادی در این مراسم به بیان فعالیت‌های نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ستاد برگزاری کنگره مردمی تولید محتوا فرهنگی هنری به مناسبت هزار و چهارصدمین سال شهادت مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) پرداخت و اظهار کرد: با توجه به پیشنهادی که از سوی ستاد برگزاری چهاردهمین قرن شهادت امیرالمؤمنین (ع) به دانشگاه‌ها داده شد و طبق جلسات برگزارشده با مسؤولان نهاد دانشگاه‌های استان اصفهان و همچنین مسؤولان نهاد مقام معظم رهبری کل کشور در دانشگاه‌ها، قرار شد هر دانشگاه فعالیت‌هایی در سطح دانشگاه خود انجام دهند که در جلسه با مسؤولان نهاد مقام معظم رهبری کل کشور پیشنهاد داده شد دانشگاه صنعتی اصفهان سه برنامه را به‌صورت ملی انجام دهد که مورد تأیید قرار گرفت.

مسؤولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: با توجه به برنامه شعر آینی که هرساله در دانشگاه‌های استان اصفهان به‌صورت ملی در بین دانشگاه‌های سراسر کشور با عنوان «هفتادودو خط اشک» برگزار می‌شود که از آن با موضوع و محوریت شخصیت امیرالمؤمنین استفاده کرده‌ایم و به‌زودی فراخوان به دانشگاه‌ها داده خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین مسابقات کتاب‌خوانی با محوریت کتاب «علی از زبان علی» به نویسندگی «محمد محمدیان» که بیان ویژگی‌های امیرالمؤمنین (ع) در نهج‌البلاغه پرداخته است، به‌صورت کشوری و در قالب‌های مختلف و نه‌ فقط به‌ صورت روخوانی کتاب و پاسخگویی در نظر گرفته‌شده است که در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهد شد و با توجه به فرصت تابستان می‌توان دانشجویان را در ترویج کتاب‌خوانی و آشنایی باشخصیت این امام بزرگوار تشویق کرد.

عمادی اضافه کرد: برنامه دیگری که به‌صورت ملی اجرا خواهد شد، مسابقات فرهنگی و علمی با استفاده از مضمون کتاب «علی از زبان علی» در بخش‌های مختلفی اعم از فضای مجازی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی و.. است.

مسؤولان نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی اصفهان بیان داشت: با توجه به آن‌که دانشگاه صنعتی جایگاهی برای رشد علوم انسانی ندارد و همچنین ظرفیتی که در دانشگاه‌های دیگری ازجمله دانشگاه آزاد، اصفهان و پیام نور وجود دارد، دانشجویان می‌توانند پایان‌نامه‌ها و مقالات خود را که درزمینهٔ شخصیت حضرت علی (ع) است به ما اعلام برسانند تا در کمیته دانشجویی این ستاد استفاده شود.

برگزاری چندین کرسی تلاوت به نام حضرت علی (ع) در سال جاری

ابوالفضل یعقوبی گفت: از سه سال گذشته جمعی از خادمان استان اصفهان، در هر فصل برنامه کرسی تلاوت قرآن در مناطق مختلف شهر اصفهان برگزار می‌کنند که ششمین دوره آن شب گذشته در منطقه رهنان برگزار شد و در نظر داریم در سال جاری چندین کرسی تلاوت به نام حضرت علی (ع) در استان و چند شهرستان این استان برگزار کنیم.

معاون قرآن و عترت اداره کل ارشاد اسلامی ادامه داد: همچنین اولین همایش حافظان قرآن و نهج‌البلاغه در مدرسه حفظ نهج‌البلاغه کاشان برگزار خواهد شد و در کنار آن کارگاه‌های تخصصی بانام «علی؛ قرآن ناطق» در شهر اصفهان برگزار خواهد شد.

وی بابیان آنکه در استان اصفهان، مرکزی به‌ عنوان نگهداری آثار علما بزرگ استان وجود ندارد و این آثار به دلیل شرایط نگهداری در منازل، دچار آسیب‌دیدگی می‌شوند و یا به موزه‌های بزرگ کشور در خارج از شهر اصفهان اهدا می‌شوند، گفت: در نظر داریم در استان اصفهان، مرکزی به‌منظور نگهداری آثار بزرگان قرآن و نهج‌البلاغه دایر کنیم که ان شالله در 6 ماه دوم سال جاری این مرکز را افتتاح خواهیم کرد.

کانون مداحان و شاعران اصفهان، فعال‌ترین کانون در کل کشور

رسول فغانی پور مسؤول کانون مداحان و شاعران آئینی استان اصفهان نیز گفت: کانون مداحان و شاعران اصفهان به‌عنوان فعال‌ترین کانون در کل کشور است که نمونه‌ای از کار آن، اجلاس پیر غلامان بود، قطعاً ظرفیت‌های متعددی در کمیته‌های فعال وجود دارد و همه آن‌ها را بسیج را خواهیم کرد تا در این راستا بتوانیم قدمی بزرگ‌تر و مؤثرتر برداریم.

 

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار